Σανταρόζα 1 Αθήνα
10564 Ελλάδα

 

Με την υιοθέτηση της νέας Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, για το διάστημα 2021-2030, η πολιτεία υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για μία ολοκληρωμένη θεσμική απάντηση στις πολυάριθμες προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι Ρομά. Μολαταύτα, η κοινωνικοοικονομική θέση της πλειονότητας των Ρομά, παραμένει δεινή, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το έργο Λειτουργία Παρατηρητηρίου Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ρομά και ενδυνάμωση τοπικών κοινοτήτων και εμπλεκόμενων φορέων – ΡΟΜ» επιχειρεί να αναδείξει τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι Ρομά, αλλά και να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ των κοινοτήτων και της ευρύτερης κοινωνίας, μέσω της συλλογής, επεξεργασίας και προώθησης καταγγελιών περιστατικών παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Ειδικότερα, στην τρίτη εξαμηνιαία έκθεση Μάρτιος 2022 – Αύγουστος 2022, οι καταγεγραμμένες αναφορές απηχούν τα προβλήματα που συναπαντούν οι Ρομά κοινότητες
σε καθημερινή βάση, σε άξονες όπως η παροχή αγαθών και οι υπηρεσιών, η απασχόληση, η εκπαίδευση, η αστυνομία, η στέγαση, κ.ο.κ. Στην έκθεση περιλαμβάνεται η στατιστική ανάλυση των αναφορών, αλλά και αυτούσια αποσπάσματα όπως επικοινωνούνται από τους/-ις ίδιους/-ες τους/-ις καταγγέλλοντες/-ουσες.
Δείτε αναλυτικά την έκθεση ΕΔΩ.

 
 

 

 

Ο παρών ιστότοπος κάνει χρήση cookies για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας περιήγησης